«Σύννεφα, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη»-Η πρόγνωση του Μ.Σιούτα για την Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας προβλέπεται γενικά αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ενώ αναμένονται και βροχές. Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα.

«Ο καιρός θα είναι αίθριος την αυριανή ημέρα, την Κυριακή περιμένουμε περισσότερη συννεφιά και λίγη βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε αυξημένη συννεφιά, με συννεφιά δηλαδή θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού, υψηλές θερμοκρασίες, κάποιες βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σε περιοχές τη Μακεδονίας περιμένουμε ασθενείς βροχοπτώσεις και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά πάνω από τα 2000 μέτρα.

Περισσότερες βροχές περιμένουμε στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας. Παρ’ όλα αυτά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πολύ υψηλές, η πρώιμη ζέστη των προηγούμενων ημερών παρατείνεται και τις ημέρες της Αποκριάς με μέγιστες τιμές τους 20-21 βαθμούς Κελσίου και με πολύ ενισχυμένους νοτιάδες, οι οποίοι θα φέρουν και αφρικανική σκόνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Σιούτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος