Συνεχίζεται η Εβδομάδα Αιμοδοσίας από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών

Με σύνθημα «η προσφορά που γίνεται συνήθεια» καλούνται τακτικοί και νέοι αιμοδότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας του Δήμου Νεάπολης Συκεών αλλά και να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ειρήνη Καγιαμπίνη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

«Σταθερός στόχος του δήμου» όπως υπογραμμίζουν, στο κοινό μήνυμά τους, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη είναι η μαζική συμμετοχή, τακτικών και νέων εθελοντών. Η Αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 200 φιάλες. αίματος, πρόσθεσε η κα Καγιαμπίνη.

Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές/τριες οργάνων σώματος.

Οι εθελοντές καλούνται για τη δική τους διευκόλυνση να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν ραντεβού στα: 2313 313 117 & 151 & 154

Τα συνεργεία αιμοδοσίας θα βρίσκονται την

Πέμπτη 13/6
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
& 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

την Παρασκευή 14/6
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

και το Σάββατο 15/6
9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Όπως κάθε φορά, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος