Mια ζωή αφιερωμένη στην τέχνη και την αέναη δημιουργία, που στην περίπτωση του Κώστα Τσόκλη αψηφά τον χρόνο και επιχειρεί ακόμη να αποκωδικοποιήσει τον κόσμο. Παρόν στο σύγχρονο γίγνεσθαι ο σπουδαίος εικαστικός εμπνέεται από τη σχέση τεχνολογίας και ζωής, προσπαθεί να τη μορφοποιήσει με σκοπό να την εξορκίσει, ώστε να πάψει να τον ανησυχεί.
Η ζωή χωρίς την τέχνη δεν υπάρχει δηλώνει στην ΕΡΤ ο 95χρονος Κώστας Τσόκλης, που ενδιαφέρεται, πια, κυρίως για την υστεροφημία του, γι’ αυτό, που θα αφήσει πίσω και την αξία του για το κοινό.
Στην έκθεση «Ίχνη τοπίων» ο Κώστας Τσόκλης επανέρχεται στη γνώριμη χρωματική γκάμα των «γκρι -μπλε του» σαν μια επιστροφή στα γνωστά του λημέρια, αφήνοντας, όπως ο ίδιος αναφέρει, σ’ αυτά τα έργα ένα παράθυρο ανοιχτό για να εισέλθει ο θεατής. Ο Τσόκλης τώρα πια, φιλοσοφεί δημιουργώντας.
Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος