Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο Α.Π.Θ.

Array

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος με ψήφισμα της καταδίκασε την αστυνομική βία, αλλά και τις καταλήψεις εντός του πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος θεωρεί αυτονόητη την ενημέρωση της Εισαγγελίας από τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος όπως αναφέρεται στο ομόφωνο ψήφισμα, που εξέδωσε μετά από συνεδρίαση διάρκειας έξι ωρών, για τα γεγονότα που ακολούθησαν της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου της Διοίκησης, το ξημέρωμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου. Στο ψήφισμα η Σύγκλητος «καταδικάζει τη βίαιη κατάληψη κτιρίων του Πανεπιστημίου μας, την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας και της διοικητικής λειτουργίας, την πρόκληση φθοράς στη δημόσια περιουσία, καθώς και την άσκηση πίεσης και τον εκφοβισμό σε βάρος καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών», καθώς και «την υπέρμετρη αστυνομική βία στα θλιβερά επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο, που ακολούθησαν την εκκένωση του κτιρίου της Διοίκησης» και ζητεί την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προγραμματίζουν για σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί και στη μία μετά το μεσημέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος