Συναλλαγές με POS για καταστήματα λιανικής και ελεύθερους επαγγελματίες

Εκπνέει η προθεσμία διασύνδεσης των POS για ηλεκτρονικές πληρωμές με τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων. Με καταληκτική ημερομηνία τις 29 Φλεβάρη πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν προχωρήσει ακόμα τη διαδικασία.

Μηχάνημα POS για τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών οφείλουν να έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. (Λαϊκές, υπαίθριο εμπόριο, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, εκμετάλλευση ταξί, ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες, διαφημιστικές εταιρείες και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, θέατρα, σινεμά).

Η προθεσμία για όσους υποχρεούνται να τοποθετήσουν pos είναι έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 με μικρή παράταση για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι επαγγελματίες κινδυνεύουν με πρόστιμα που φτάνουν ως και τα 20 χιλιάδες ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες σε συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τραπεζών θα αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης για τη διασύνδεση των pos με τις ταμιακές μηχανές.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Χατζηκόρτσου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος