Σύλληψη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τα ψηφιακά του ίχνη εντοπίστηκαν από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Θύμα της εξάρτησης του από το διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι έπεσε ο 16χρονος μαθητής, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους έναντι αμοιβής. Απολογήθηκε στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

«Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να υπάρχει μια συμβουλευτική παρακολούθηση από τους επιμελητές και έναν ψυχολόγο… για την απεξάρτηση από το διαδίκτυο», όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Ζαμπίτης, συνήγορος υπεράσπισης.

Ο μαθητής συνελήφθη όταν τα ψηφιακά του ίχνη εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς διακινήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικους.

Στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο 16χρονος ισχυρίστηκε ότι βρήκε το υλικό αναρτημένο δημοσίως σε εφαρμογή που χρησιμοποιούν όλοι οι συνομήλικοι του.

«Μπήκα σ’ ένα νόμιμο site, εκεί βρήκα αναρτημένο το υλικό που κάποιοι εκουσίως το έχουν κάνει. Δεν είναι παράνομο, ούτε γνώριζα ότι θα μπορούσε να είναι. Βρέθηκε κάποιος με ψευδώνυμο και με παρότρυνε να πουλήσω το υλικό για να βγάλω χρήματα. Δεν το σκέφτηκα, παρασύρθηκα», όπως ανέφερε στην απολογία του ο 16χρονος.

Ο ανήλικος κατηγορείται ότι πούλησε συνολικά δέκα φωτογραφίες και βίντεο έναντι 5 ευρώ το κέθε αρχείο, επιτρέποντας την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό και σε άλλους χρήστες της ίδιας εφαρμογής.

Η αστυνομία πάντως συνεχίζει τις έρευνες και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει έρευνες στα σπίτια και άλλων ανηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος