Συλλήψεις και έρευνα για τους 3 νεκρούς της ΔΕΗ

Πλήθος ερωτημάτων εγείρονται μετά τον θάνατο των τριών εναερητών εργαζομένων σε συνεργείο, συνεργαζόμενο με την ΔΕΗ, στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Ευτυχώς ένας εκ των εργαζομένων, ηλικίας 32 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ήδη έχουν συλληφθεί ο εργολάβος, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της προκλήσεως σωματικών βλαβών, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Ο Στέφανος Κουνούκλας, γ.γ. της ένωσης τεχνικών ΔΕΗ, τονίζει ότι ακολουθείται ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, και μένει να δοθούν εξηγήσεις για το τι ακριβώς μεσολάβησε από το πρωί που ξεκίνησαν οι εργασίες έως το μοιραίο κτύπημα στις 02:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στους τρεις άνδρες. Ηλεκτρική τάση 20.000 volt έπληξε τους τρείς εργαζομένους, το μεσημέρι της Πέμπτης, και ενώ δεν είχε διακοπεί το ρεύμα κατά την ώρα των εργασιών. Ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος. Οι λεπτομέρειες του τραγικού γεγονότος θα αποσαφηνίσουν τα αίτια και θα προσδιορίσουν τους υπευθύνους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος