Συγκυριακό το φαινόμενο της βλέννας στην Λήμνο

Για την Λήμνο το φαινόμενο της βλέννας των προηγουμένων ημερών ανήκει στο παρελθόν. Η θαλάσσια γλίτσα, που κατέβηκε από την θάλασσα του Μαρμαρά,  αναπτύχθηκε στα παράλια των ελληνικών νησιών και τις ακτές της χώρας για πολλές ημέρες, προκαλώντας προβλήματα στον τουρισμό και στην αλιεία.

Επρόκειτο μάλλον για συγκυριακό φαινόμενο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της άπνοιας, εξηγεί ο Δημήτρης Μαρινάκης, δήμαρχος Λήμνου, επικαλούμενος και τα στοιχεία των ειδικών του ωκεανογραφικού εργαστηρίου.

Με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ναυτιλίας συγκροτήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, που πραγματοποίησε αυτοψία στη Λήμνο και  δειγματοληψίες. Ο υπουργός περιβάλλοντος με επιτόπια επίσκεψη και η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον καθηγητή Θαλάσσιας Tηλεπισκόπησης, Κώστα Τοπουζέλη, όπως και  δύτες του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας, εργάστηκαν με την συνδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την συλλογή δειγμάτων.« Όλοι οι επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο ήταν έτοιμοι για την λήψη μέτρων εφ’ όσον κρινόταν αναγκαίο, αλλά δεν χρειάστηκε, γιατί ανέλαβε η φύση τον αυτοκαθαρισμό των ακτών», τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Αφ’ ης στιγμής το πρόβλημα απομακρύνεται, το βλέμμα στρέφεται στον τουρισμό και τις αφίξεις των επισκεπτών, που εμφανίζονται ικανοποιητικές. «Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και όλους τους περιορισμούς για την ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των ξένων», επισημαίνει ο Δήμαρχος, που καλεί τους Έλληνες να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος