Ημέρα πένθιμη και κατανυκτική σήμερα, με το Θείο Δράμα να φτάνει στην κορύφωσή του. Ήδη από νωρίς σε κάποιες περιοχές πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου, όπως στη συνοικία Καμπιέλο στην Κέρκυρα, αλλά και με ιδιαίτερη σημασία στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Σύρο.
Το Καμπιέλο, είναι από τις πιο παλιές συνοικίες της Κέρκυρας και έχει καταφέρει να διατηρήσει ατόφια την αρχιτεκτονική της. Στα στενά της σοκάκια γίνεται νωρίς η περιφορά του Επιταφίου, ένας από τους πιο παραδοσιακούς. Στο κέντρο της παλιάς πόλης, μέσα στα καντούνια της πόλης της Κέρκυρας που είναι μνημείο της UNESCO.
Πλήθος κόσμους ακολούθησε την πομπή, με την καμπάνα να χτυπά πένθιμα. Οι Φιλαρμονικές συνοδεύουν όλους τους Επιτάφιους στην πόλη της Κέρκυρας και στην περιφέρεια της Κέρκυρας.
Η λιτάνευση του Επιταφίου στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου
Όπως κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή, πραγματοποιείται η περιφορά προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’.
Η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου παίζει πένθιμα εμβατήρια, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, στην Ερμούπολη κρατώντας λουλούδια στα χέρια για να τιμήσουν τη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων και να παρακολουθήσουν αυτήν την ιδιαίτερα συγκινητική και φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση.
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μοσχάτ – Λίνα Θεολογίτου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος