Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν αύριο εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικώντας προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην Αττική οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι ενώ η πανελλαδική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη υγειονομικοί υπάλληλοι έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Απεργούν γιατί η κατάσταση είναι στο κόκκινο, η υποστελέχωση είναι συνεχόμενη και γίνεται όλο και χειρότερη, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων πολλών συναδέλφων. Οι προκηρύξεις που γίνονται δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, πόσω μάλλον όταν ήταν ήδη τεράστιες οι ελλείψεις», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος