Σχολές Γονέων: Υποστήριξη και Συμβουλευτική στο δύσκολο ρόλο του γονέα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΥΞΙΔΑ του Δήμου Νεάπολης Συκεών είναι μια υπηρεσία ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που αναπτύσσει προγράμματα και δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας στην τοπική κοινότητα. Εντάσσεται στο Εθνικό Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης, που περιλαμβάνει φορείς που δημιουργούνται με τοπική πρωτοβουλία και την επιστημονική υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών -Ο.ΚΑ.ΝΑ. δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μάρω Βασσάρα, Κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια / αν. Προϊσταμένη Κοινωνικής προστασίας και Ισότητας Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Tο Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ δραστηριοποιείται από το 1998 στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης και της προαγωγής της υγείας με στόχο την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας και τη μείωση της εμφάνισης νέων περιστατικών εξάρτησης στο γενικό πληθυσμό, πρόσθεσε η κα Βασσάρα.

Το Κέντρο ξεκινά ένα νέο κύκλο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων, σε θέματα που αφορούν τη ζωή του παιδιού στην οικογένεια και στο σχολείο. Πρόκειται για μια σύμπραξη εννέα σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που συνεργάζονται με το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» για την υλοποίηση της παρέμβασης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν τα Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 8ο και 10ο Συκεών και 1ο και 2ο Αγίου Παύλου. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που υλοποιείται η συγκεκριμένη παρέμβαση της «Πυξίδας» στα σχολεία της περιοχής ευθύνης της, καθώς η προηγούμενη εφαρμογή της βρήκε θερμή ανταπόκριση από την κοινότητα, τόνισε η κα Βασσάρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος