Στη Στυλίδα πραγματοποιείται σήμερα η αγαπημένη – καθιερωμένη πλέον έπειτα από 10ετή παρουσία – χριστουγεννιάτικη γιορτή «Φόρα τον Σκούφο σου» του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας, που συγκεντρώνει μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία. Μοναδική «προϋπόθεση» για την συμμετοχή στη γιορτή, ο χριστουγεννιάτικος σκούφος.
Η γιορτή περιλαμβάνει μουσική και χορό και δράσεις για τα παιδιά. Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Γυναικών Στυλίδας, το Little Woman’s Club και οι Πρόσκοποι Λαμίας.
Στην «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Φωτάκη, σημειώνοντας ότι «είναι μια γιορτή εθελοντισμού με τη συμμετοχή συλλόγων της πόλης μας, εκπαιδευτικών, προσκόπων και ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαμόγελα και χαρά στα παιδιά. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1995, αριθμεί περίπου 300 μέλη και με τις δράσεις μας προσπαθούμε να αναβιώσουμε έθιμα και να τα μεταδίδουμε στις επόεμενες γενιές».
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Σάλτα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος