Στους δρόμους οι μηλοπαραγωγοί με κυριότερο αίτημα τη μείωση του κόστους παραγωγής

Μεγάλα σε παλμό και όγκο ήταν τα συλλαλητήρια των μηλοπαραγωγών σε Καστοριά, Ροδοχώρι Νάουσας και στην Αγιά της Λάρισας.

Οι καλλιεργητές διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων με κυριότερο την μείωση του κόστους παραγωγής και τη συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Τα τρακτέρ των μηλοπαραγωγών στην Αγιά της Λάρισας συγκεντρώθηκαν και παρατάχθηκαν στους δρόμους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται καθώς υποστηρίζουν ότι τα λιπάσματα, η ενέργεια, τα αρδρευτικά και η αποθήκευσης των μήλων στα ψυγεία ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής τους.

Στο Ροδοχώρι της Νάουσας οι μηλοπαραγωγοί ζητούν να συνεχιστεί η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυση της παραγωγής και διεκδικούν μια σειρά άλλων αιτημάτων. Οπως υποστηρίζουν πωλούν τη σοδειά τους προς 35 λεπτά το κιλό και μέσω της αλυσίδας πώλησης η τιμή του ανεβαίνει έως οκτώ φορές.

Και στην Καστοριά, οι αγρότες με τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Οι μηλοπαραγωγοί ζητούν την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ, ΦΡΟΣΩ ΠΑΥΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος