Στο Μονολίθι η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη

Μια  παραλία – κόσμημα αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον νομό Πρεβέζης. Το Μονολίθι δικαίως διεκδικεί μια πρωτιά, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη παραλία 22 χιλιομέτρων με άμμο στην Ευρώπη. Μοναδική περιοχή στα  Βαλκάνια που συνδυάζει αρμονικά το πράσινο και το γαλάζιο.

Από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ευρώπης, με ιδιαίτερα καταλύματα για όλα τα βαλάντια, κερδίζει τους επισκέπτες κυρίως από τις γειτονικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη. Μέσα στο τριήμερο παρουσιάζει πολύ υψηλές κρατήσεις και επισκεψιμότητα έπειτα από ένα χρόνο και πλέον, τονίζει ο Πέτρος Βέτσιος επαγγελματίας τουρισμού. Σε όλο τον νομό Πρεβέζης πλήν της Πάργας όλοι οι επιχειρηματίες έχουν συνεννοηθεί να μην χρεώνουν στους επισκέπτες τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, γεγονός που αυξάνει την επισκεψιμότητα, καθώς είναι σημαντικό οικονομικό κίνητρο για μια οικογένεια.

Ανάμεσα στην Πάργα και την Λευκάδα προσφέρει πολλές δραστηριότητες και ιστορικούς τόπους, μεταξύ των οποίων ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νικόπολης. Ο λόγος που ονομάστηκε Μονολίθι δεν υφίσταται πλέον, αφού οι βράχοι που ήταν μέσα στην θάλασσα βομβαρδίστηκαν από τους Γερμανούς, αλλά εκείνο που παραμένει είναι οι κουμαριές, από όπου είχε πάρει στην αρχαιότητα το όνομα “Κόμαρος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος