Στο φαράγγι του Σκεπασμένου στον Βελβεντό

Στις δυτικές πλαγιές των Πιερίων στα ανατολικά του νομού Κοζάνης, κοντά στο Βελβεντό, το φαράγγι των «Εννιά Πιερίδων Μουσών» είναι περισσότερο γνωστό ως φαράγγι του Σκεπασμένου. Εκεί περιηγείται η Δέσποινα Αμαραντίδου με την κάμερα της ΕΡΤ3.

Μέσα από ένα μοναδικής ομορφιάς πέτρινο μονοπάτι τα βήματα των περιπατητών πηγαίνουν παράλληλα με το ρέμα της Λάφιστας, μήκους οκτώ χιλ., που διασχίζει τη γη και καταλήγει στους 22 καταρράκτες, αναφέρει ο Μανώλης Στεργίου, δήμαρχος Βελβεντού. Η πεζοπορία που ξεκινά από το χωριό Καταφύγι, αποκαλύπτει δέκα εντυπωσιακούς καταρράκτες που δημιουργούν περίπου είκοσι φυσικές λίμνες, τα ερείπια παλιών νερόμυλων, μέσα σε πυκνό δάσος αιωνόβιων πλατανιών. Με 80 εκκλησίες, επισκέψιμα οινοποιία, και ένα φυσικό περιβάλλον ειδικό για καταρριχητές και αναρριχητές, ο Βελβεντός είναι μια γωνιά που περιμένει τους επισκέπτες να τον ανακαλύψουν.

Ο τόπος έχει όλες τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο και χρειάζεται αξιοποίηση, προκειμένου να αντισταθμιστούν τα οφέλη από την απολιγνιτοποίηση, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το 2028 και θα πάψουν να λειτουργούν στην περιοχή τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Η ενέργεια προέρχεται πλέον από φυσικούς πόρους και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι σημαντική, προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη με εναλλακτικούς τρόπους, τονίζει ο κ. Στεργίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος