Στις Σέρρες ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη νέα ΚΑΠ- Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι για ελληνοποιήσεις σε κρέατα, λάδι και μέλι

Η νέα κοινή αγροτική πολιτική και οι προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης στην οποία μίλησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο επιμελητήριο των Σερρών.

Ο κ.Αυγενάκης μίλησε σε αγρότες και κτηνοτρόφους, τους παρουσίασε τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ, αλλά μίλησε και για τις προτάσεις που έκανε η Ελλάδα για να βελτιωθεί η νέα ΚΑΠ, παρουσίασε τα 19 σημεία που στάθηκε η χώρα μας, καθώς και τις προτεραιότητες για επιπλέον αλλαγές που προτείνει η Ελλάδα. Παράλληλα ο υπουργός στάθηκε και στους ελέγχους σε ελληνοποιήσεις σε αμνοερίφια, λάδι και μέλι.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, θέλουμε κι άλλες βελτιώσεις όπως το 2% της ΚΑΠ που κατευθύνεται σε κάθε χώρα να μπορεί να αξιοποιηθεί από το κράτος-μέλος, αν έχει φαινόμενα όπως αυτό της Θεσσαλίας. Όπως είναι σήμερα σχεδιασμένη η ΚΑΠ δεν είναι λειτουργική, είναι θα έλεγα εξόχως επιθετική προς τους αγρότες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κανένα κράτος-μέλος δεν θα πετύχει να απορροφήσει το 100% των χρημάτων πουν κατευθυνθεί στη χώρα του», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Αυγενάκης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος