Στην Πτολεμαΐδα το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις για παιδιά 11 και 12 ετών

Σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία, λίγο μετά τους αγώνες Ρολάν Γκαρός στην Γαλλία, η Πτολεμαΐδα φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις για παιδιά, με συμμετοχές από 24 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα ονόματα της Μαρίας Σάκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά, που κατάφεραν να γράψουν την δική τους ιστορία στο φημισμένο τουρνουά τένις, θα χαράξουν έναν νέο δρόμο για τους επίδοξους νεαρούς αντισφαιριστές, που κάνουν όνειρα για μια διεθνή καριέρα. Τα πρότυπα είναι αναγκαία και οι μικροί συμμετέχοντες στους αγώνες της Πτολεμαΐδας, διδάσκονται από εκείνους που σημειώνουν επιτυχίες. Παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση που φιλοξενείται από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας, και έχουν εγγραφεί 100 αγόρια και 71 κορίτσια.

Τα 171 παιδιά θα περάσουν από διάφορα στάδια και η επιλογή τους θα κριθεί από τα αποτελέσματα που έχουν φέρει έως σήμερα. Σύμφωνα με τον Πέτρο Τσιάρα, πρόεδρο του ομίλου αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας, πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών που θα δώσει τη δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να απολαύσει αγωνιστικά τους «αυριανούς Τσιτσιπάδες», θα δώσει ώθηση στο άθλημα, θα αποφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η δεύτερη σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο στην Ελλάδα. Αυξάνει τον υγιή ανταγωνισμό και η Πτολεμαΐδα γίνεται πρωτεύουσα της αντισφαίρισης και θα εντάξει την Πτολεμαΐδα στον «Παγκόσμιο χάρτη» του τένις.

Κατά την διάρκεια των αγώνων τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής, ενώ συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί συνεχή τέστ για να διασφαλιστεί ο εντοπισμός τυχόν κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος