Στην παγκόσμια ελίτ το ελαιόλαδο Πλωμαρίου

Με παρελθόν τριών χιλιάδων και πλέον ετών η “ελαιόφυτος Λέσβος” παράγει και διαθέτει τον μοναδικό θησαυρό της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στον μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών ελαιολάδων “ΒΙΟL 2021”το λάδι  Πλωμαρίου απέσπασε δύο διακρίσεις και εντάχθηκε στην παγκόσμια ελίτ των βιολογικών ελαιολάδων. Η βράβευση οφείλεται στην μοναδικότητα της ποικιλίας Κολοβής από την οποία παράγεται το συγκεκριμένο ελαιόλαδο, εξηγεί η ελαιοπαραγωγός Μύρτα Καλαμποκά, δασκάλα στο αρχικό επάγγελμα με τον σύζυγό της παράγει με βιολογικές μεθόδους τo φρουτώδες ελαιόλαδο “Eιρήνη”. Έχοντας επενδύσει χρόνο και κόπο στα κτήματα τους από το 2008, κέρδισαν την επιβράβευση, που είναι περισσότερο ηθική ανταμοιβή.

“Το τρόφιμο είναι το φάρμακό σου” είχε πει ο Ιπποκράτης. Η ιδιαιτερότητα της τροφής και του βιολογικού ελαιολάδου με τα αντιοξειδωτικά, θωρακίζουν τον οργανισμό από άπειρες ασθένειες και η ελιά είναι το μοναδικό φυτό που τα παράγει.

Το ζευγάρι διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του σε αγορές στην βόρεια Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα η διάθεση του προϊόντος γίνεται από εξειδικευμένα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος