Ημαθία: Στην κορυφή του κόσμου τα ροδάκινα της Νάουσας

Στην πρώτη θέση της λίστας TasteAtlas είναι τα φημισμένα ροδάκινα Νάουσας, ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 7η θέση βρίσκονται και τα τα μανταρίνια Χίου. Η εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, TasteAtlas, ένας παγκόσμιος άτλαντας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων φρούτων ένα ελληνικό.

Η TasteAtlas τοποθετεί στην κορυφή του καταλόγου της για τα φρούτα ένα ελληνικό προϊόν, το οποίο είναι υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλονται στο μικροκλίμα του Βερμίου, στο έδαφος, το νερό και στην τεχνική καλλιέργειας της ροδακινιάς, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κοσμάς Βάγκας, διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας. Τα ροδάκινα Νάουσας έχουν έντονο χρώμα με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, μέγεθος από μέσο έως μεγάλο και αντοχή κατά τη μεταφορά τους.

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς στην περιοχή της Νάουσας έχει παράδοση πολλών ετών. Η συστηματική φύτευση οπωρώνων ροδακινιάς έγινε το 1927. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργήθηκε ήταν η ELBERTA που οριοθετεί τη συστηματικότητα της καλλιέργειας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα ροδάκινα Νάουσας να έχουν αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), πρόσθεσε ο κ. Βάγκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος