Στην Αλόννησο ένα υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο

Το πρώτο ενάλιο μουσείο μεγάλης ιστορικής σημασίας βρίσκεται στην Αλόννησο και ανοίγει για να υποδεχθεί τους υποβρύχιους επισκέπτες. Ένα πλοίο που βούλιαξε και έγειρε ήσυχα στον βυθό το 425 π.Χ., με το πολύτιμο φορτίο του, αποτελεί παγκόσμιο αξιοθέατο, εξηγεί με υπερηφάνεια ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης.

Στο περίφημο ναυάγιο της Περιστέρας, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο  Πάρκο Βορείων Σποράδων, βρέθηκαν περίπου 4.000 αμφορείς, που μετέφεραν κρασί, σχεδόν ανέπαφοι από την φθορά του χρόνου και του νερού διάσπαρτοι σε μικρό βάθος, μόλις 25 μέτρων. Το ναυάγιο, βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανασκάφηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής που έχουν βρεθεί στο Αιγαίο. Άλλα τέσσερα ναυάγια έχουν εγκριθεί ως επισκέψιμα, ενώ στον σχεδιασμό για την έκδοση τέτοιας αδείας βρίσκονται άλλα δυο με τρία ναυάγια.

Δειλά- δειλά άρχισε μια υποτονική κίνηση στις κρατήσεις για το νησί, αλλά προσδοκάται ότι με τους θησαυρούς του θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το κέντρο ενημέρωσης και πιστοποίησης κοινού που υπάρχει στον δήμο παρέχει πληροφορίες και εκπαίδευση για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό θησαυρό. Όσοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να δοκιμάσουν την εμπειρία της υποβρύχιας εξερεύνησης υπάρχει ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητος, με την οποία θα ταξιδέψουν στον βυθό, χωρίς να μπούν στο νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος