Στη Βόρεια Ελλάδα το 60% των επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας

Η εξωστρέφεια και η δημιουργία ενός δυνατού ελληνικού brand αποτελούν σήμερα τους βασικούς στόχους της ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, η καρδιά της οποίας εξακολουθεί να χτυπά κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα, με «ψυχή», ως επί το πλείστον τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η σύμβουλος επιχειρήσεων, Φωτεινή Δημίου, αναφέρει σχετικά: «Οι Σκανδιναβοί έχουν καταφέρει να συνεργαστούν τόσο οι καταναλωτές, όσο και η πολιτεία, τα πανεπιστήμια και οι παραγωγοί στο να βγάλουν αυτό που λέμε «scandinavian style».

Σε εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν σχετικά ζητήματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Creative Hub». Σκοπός του είναι να βοηθήσει τη συνεργασία νέων σχεδιαστών και επιχειρήσεων του κλάδου του έτοιμου ενδύματος, της κλωστοϋφαντουργίας και της μόδας.

Τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος είναι πολλά, όπως το να ανταγωνιστεί μεγάλα brands.

Σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και απασχολούν κατά μέσο όρο 5 άτομα. Μια τέτοια επιχείρηση είναι της οικογένειας Πετκάκη που ιδρύθηκε το 1974, η οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands του εξωτερικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος