Στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Array

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα «Open International First Lego League Greece» με τη συμμετοχή των 15 ομάδων που προκρίθηκαν στις πρώτες θέσεις του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ρομποτικής και Καινοτομίας First Lego League Greece ο οποίος ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στο NOHΣΙΣ με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών μεταξύ 9 και 16 ετών.

Ο διαγωνισμός είχε φέτος θέμα τον αθλητισμό μια και διανύουμε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων ενώ οι ομάδες που πρώτευσαν προάγονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο προγραμματίστηκε για να γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 24 ως τις 27 Ιουνίου. Ο ιδρυτής της διοργανώτριας του πρωταθλήματος Eduact Kώστας Βασιλείου μίλησε στο Ο3 για την αξία της ρομποτικής στη σύγχρονη εκπαίδευση αλλά και για τη σημασία του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και οδηγεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έκανε λόγο για «μία φυσική εκπαιδευτική εξέλιξη που εμπνέει τα παιδιά, για μία εξαιρετική εμπειρία με έντονα τα στοιχεία της δημιουργικότητας» και αναφέρθηκε στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας το οποίο στηρίζει τον διαγωνισμό να μπει πιλοτικά η Ρομποτική στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα. «Ρομποτική, τεχνολογίες αιχμής και καινοτομία στην εκπαίδευση μπορούν να ωθήσουν τους μικρούς μαθητές να βρουν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλείου επισημαίνοντας πως αυτή η προοπτική χρειάζεται συστηματική καλλιέργεια για να αποδώσει και δεν γίνεται να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος