Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Στην ατζέντα της περιελάμβανε η θεμελίωση του 1ου Λυκείου Πολίχνης και η τελετή αγιασμού της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Η υπουργός Παιδείας είχε μία σειρά επισκέψεων και εγκαινίων στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από το 1ο Γενικό Λύκειο όπου τελέστηκε η τελετή θεμελίωσης του σχολείου, το οποίο είναι ένα από τα 17 σχολεία τα οποία χτίζονται στην Κεντρική Μακεδονία με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες των 5.000 μαθητών και μάλιστα είναι μέσα στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ, χτίζονται δηλαδή με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το σχολείο έχει εννέα αίθουσες, εκ των οποίων είναι οι δύο που είναι βοηθητικές και εξυπηρετεί 225 μαθητές. Επίσης έχει αίθουσες για ξένες γλώσσες, αίθουσες υπολογιστών και ιατρείο.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι «η σχολική στέγη είναι κορυφαία προτεραιότητα για τον Δήμο Παύλου Μελά. Δεν είναι μόνο κτίρια∙ είναι η ίδια η βάση πάνω στην οποία χτίζεται το μέλλον του τόπου μας. Εδώ, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι δήμοι μας έχουν έντονα νεανικό πληθυσμό, οι ανάγκες είναι αυξημένες. Για κάθε νέο σχολείο που ανεγείρεται, σημαίνει ότι η κοινωνία μας προοδεύει, ότι οι γειτονιές μας γεμίζουν ζωή».
Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Διαμαντής Γκολιδάκης, ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου και από την εκπαιδευτική κοινότητα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ρουμπίδης.
Το πρόγραμμα της υπουργού συνεχίστηκε στη Σίνδο, όπου η κα. Ζαχαράκη έκανε τα εγκαίνια του γυμναστηρίου μαζί και με την δεύτερη φοιτητική εστία, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το συγκεκριμένο κτίριο αγοράστηκε για 1.800.000 ευρώ από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και η εστία μπορεί πλέον να φιλοξενήσει πάνω από 180 φοιτητές. Τα δωμάτια είναι μονόκλινα, ενώ υπάρχουν και ειδικά δωμάτια για ΑμεΑ. Το γυμναστήριο επίσης, στο οποίο τελέστηκαν τα εγκαίνια, κατασκευάστηκε το 2000, αδειοδοτήθηκε όμως πρόσφατα.
«Υποχρέωση μας και χαρά μας είναι ακόμα και ένα παιδί να βρεθεί σε ένα μακρινό μέρος που δεν έχει επιλογές ενός όμορου ή κοντινού σχολείου, να το ξανανοίξουμε. Το κάναμε φέτος πράξη αυτό σε δύο-τρία μέρη στην Ελλάδα, τα οποία ανοίξαμε για το ένα ή δύο παιδιά. Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν στην άλλη περίπτωση της τεράστιας χαράς που αν έπρεπε να γράψουμε ένα γράμμα τώρα στον μελλοντικό μαθητή Λυκείου, στη μαθήτρια που θα έρθει εδώ, θα της λέγαμε ότι χαιρόμαστε που θα μπει σε έναν χώρο που θα έχει μέσα πάρα πολύ ποιοτικές υποδομές για τις τάξεις», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα.Ζαχαράκη.
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Συράκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος