Στη Λωρίδα της Γάζας τόνοι μπαταριών συσσωρεύονται καθώς τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν (video)

Οι μπαταρίες προέρχονται από εγκαταλελειμμένα συστήματα ηλιακής ενέργειας και εφεδρικής τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης, λείψανα των δαπανηρών λύσεων που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Γάζας κάθε φορά που ξεκινά η διακοπή ρεύματος.

ισραηλινές απαγορεύσεις στην εισαγωγή χημικών ουσιών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή όπλων, καθιστούν ανέφικτη τη λειτουργία εγκαταστάσεων ανακύκλωσης στη Γάζα, έτσι οι περισσότερες από τις παλιές μπαταρίες πωλούνται σε εμπόρους που τις προετοιμάζουν για εξαγωγή. Ωστόσο, 10.000 τόνοι μπαταριών παραμένουν στοιβαγμένες σε χώρους αποθήκευσης και το πρόβλημα είναι απίθανο να επιλυθεί όσο εξακολουθούν να υπάρχουν χρόνια προβλήματα ηλεκτρισμού.

Το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια. Για να καλυφθεί το έλλειμμα, περίπου 165 γιγαντιαίες γεννήτριες με πετρέλαιο ντίζελ είναι διάσπαρτες γύρω από τη Λωρίδα, παρέχοντας εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τιμής σε όσους μπορούν να την αντέξουν οικονομικά ενώ πολλοί είναι οι κάτοικοι που διατηρούν δικές τους μικρότερες γεννήτριες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος