Στη Φλώρινα το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Με τίτλο “Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – Προϊόντα της Δ. Μακεδονίας στη γερμανική αγορά” πραγματοποιείται στις 28 και 29 Νοεμβρίου, στη Φλώρινα, στο τοπικό Επιμελητήριο, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, την Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, την Enterprise Greece Invest & Trade και το Επιμελητήριο Φλώρινας.

Η διήμερη εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, στην εξωστρέφεια των Ελλήνων παραγωγών, και σε πρακτικές και μεθόδους μεγαλύτερης διείσδυσης του κλάδου στη Γερμανία, ενώ θα συμπεριλάβει και Β2Β ελληνογερμανικές συναντήσεις.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Βασίλης Γούναρης, στόχος του Φόρουμ είναι να αναδειχθούν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γερμανίας. Στη Φλώρινα θα βρεθούν επτά δυναμικές γερμανικές εταιρίες για να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα και να τα προτείνουν στους Γερμανούς καταναλωτές, πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ Θ. Αδάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος