Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα δικαστεί η 30χρονη που πέταξε το μόλις 11 μηνών παιδί της στον Αλιάκμονα με συνέπεια να πνιγεί. Η γυναίκα οδηγήθηκε στα δικαστήρια Γιαννιτσών όμως η δίκη δεν έγινε λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Έχει περάσει ένας χρόνος από το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο. Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2023 όταν πέταξε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα.
«Κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξη δεν είχε συνείδηση των πραττομένων, συνεπεία ψυχικής νόσου, μιλούμε για μία τραγική περίπτωση», όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης.
Η 30χρονη είχε φύγει από το σπίτι με το μωρό της χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Πέταξε το παιδί στο ποτάμι και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Βέροιας, σαν να μη συνέβη τίποτα. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν η μητέρα της ειδοποίησε την αστυνομία καθώς δεν είδε το παιδί. Λίγο αργότερα το άψυχο κορμάκι του βρέθηκε μέσα στον ποταμό
Η 30χρονη ήταν ανέκφραστη όταν οδηγήθηκε στα δικαστήρια Γιαννιτσών για να δικαστεί, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τί συνέβη όπως μεταφέρουν οι συνήγοροι της.
«Το παιδί μου ζει. Μου το κρύβουν. Το έχει πάρει ο πατέρας του και δεν το αποκαλύπτουν, επειδή θέλουν να με τιμωρήσουν», όπως έχει πει η 30χρονη.
Τρεις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την οποία έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο. Οι συνήγοροι θα ζητήσουν να οδηγηθεί σε ψυχιατρείο. Η δίκη διακόπηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος