Σπήλι Ρεθύμνου: Λύση στο στεγαστικό των απομακρυσμένων περιοχών

Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος υλοποιεί εδώ και καιρό ο Δήμος Αγίου Βασιλείου. Παρέχει κατοικίες σε εργαζόμενους σε τοπικές δομές, όπως για παράδειγμα σε εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα διαβίωσης, ενώ στο συμβολικό τίμημα περιλαμβάνονται το ρεύμα και το νερό.
Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, μίλησε για το πρόγραμμα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr


«Ήταν μια ιδέα την οποία είχα εκδηλώσει και την είχα κάνει πρόταση όταν είχε κατέβει ο πρωθυπουργός μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Ρέθυμνο για τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης. Μετά από εκεί επισκέφθηκα τον υπουργό, τον Θοδωρή Λιβάνιο που του έκανα την πρόταση και αμέσως την αποδέχτηκε. Χρηματοδότησε αμέσως με 120.000 ευρώ αυτή την πρόταση. Τα παλιά κοινοτικά γραφεία, πέντε παλιά κοινοτικά γραφεία, τα οποία ήταν κλειστά χρόνια και ρημάζουν σε όλες τις περιουσίες δημοτικές κοινότητες. Αυτά τα ανακαινίσουμε πλήρως, τα εξοπλίσουμε. Αυτή τη στιγμή μπορεί ο οποιοσδήποτε καθηγητής, αναπληρωτής δάσκαλος, καθηγητής, νηπιαγωγός ή γιατρός ή νοσηλευτής να έρθει μόνο με τα προσωπικά του είδη. Είναι πλήρως εξοπλισμένο.
Με 50 ευρώ, τελείως συμβολικό το ενοίκιο, διότι για να γίνει το παραχωρητήριο έπρεπε να μπει κάποιο τίμημα. Το πρώτο παραχωρητήριο που υπογράψαμε με μία νηπιαγωγό η οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά τότε κατάλαβα τη σημασία αυτής της ενέργειας την οποία κάναμε στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Οι προϋποθέσεις για να πάρει την κατοικία είναι πρώτον, άτομα που η αναπηρία τους είναι πάνω από 67%, μετά είναι μονογονεϊκές οικογένειες, μετά οι πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνων και τελικά να μην υπερβαίνει η φορολογική τους δήλωση τα 35.000 ευρώ. Το φτιάξαμε έτσι ούτως ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή να δίδονται σίγουρα τα σπίτια αυτά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος