Απειλούμενο είδος ρινόκερου γεννήθηκε στην Ινδονησία (video)

Ένας σπάνιος, απειλούμενος με εξαφάνιση ρινόκερος Σουμάτρας γεννήθηκε σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία το Σάββατο (30 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδονησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το νεογέννητο θηλυκό ζώο, είναι το τρίτο επιτυχημένο ζευγάρωμα μεταξύ της μητέρας του, της Ράτου, ιθαγενούς από το εθνικό πάρκο Way Kambas, και του Αντάλας, ενός αρσενικού ρινόκερου Σουμάτρας που γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2001 στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο πρώτες ζευγαρώσεις είχαν οδηγήσει στη γέννηση του Andatu, ενός αρσενικού ρινόκερου το 2012 και της Delilah, ενός θηλυκού το 2016.

Με τη γέννηση του Σαββάτου ο πληθυσμός των ρινόκερων Σουμάτρας στο εθνικό πάρκο ανήλθε σε εννέα, μια ώθηση για το είδος.

Οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι οι μικρότεροι και πιο τριχωτοί του είδους. Λιγότεροι από 80 ρινόκεροι της Σουμάτρας έχουν απομείνει στον κόσμο, με βάση μια αξιολόγηση του 2019 για το απειλούμενο είδος.

Το θηλαστικό μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 1,5 μέτρο, ζυγίζει 500 έως 960 κιλά και είναι γνωστό ότι επικοινωνεί με διάφορα μέσα, από σφυρίγματα έως και σωρούς κοπριάς.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας, ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα, είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο λόγω της λαθροθηρίας για τα πολύτιμα κέρατά του και της απώλειας των ενδιαιτημάτων του στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος