Το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χαλκιδική είναι πολύ σοβαρό. Οι δήμαρχοι Νέας Προποντίδας και Σιθωνίας με αίτημά τους ζήτησαν να κηρυχθούν οι δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας.
Βρίσκονται μάλιστα ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο μεν δήμος Νέας Προποντίδας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου και ο δήμος Σιθωνίας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι όταν ένας δήμος μπαίνει σε τέτοια κατάσταση μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα σχέδια αντιμετώπισης του υφιστάμενου προβλήματος. Παράλληλα από την κεντρική εξουσία μπορούν αμέσως να εκταμιευθούν κονδύλια που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές νερού και να επιβληθούν πρόστιμα, αν διαπιστωθεί αλόγιστη χρήση.
Το γεγονός ότι έχει παρατηρηθεί υφαλμύρωση του νερού, στον υδροφόρο ορίζοντα έχει αναγκάσει τους υπεύθυνους να διακόψουν κάποιες γεωτρήσεις, ενώ κάποιες άλλες έχουν δώσει ότι νερό είχαν, κάτι που έχει οδηγήσει στη μείωση του όγκου νερού προς διάθεση για πόση και οικιακή χρήση.
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος