Σουφλί: Το Μουσείο τέχνης μεταξιού Τσιακίρη γιορτάζει 15 χρόνια ζωής

Στο κέντρο του Σουφλίου, σε έναν καταπληκτικό χώρο, ένα νεοκλασικό, ανακαινισμένο κτίριο στεγάζεται τα τελευταία 15 χρόνια το Μουσείο τέχνης μεταξιού, ένα υλικό για το οποίο είναι εδώ και χρόνια ξακουστή η περιοχή. Εκεί αποτυπώνεται η ιστορία και η εξέλιξη του μεταξιού ανά δεκαετίες και εποχές.

Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση.

Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.    

Ο Γιώργος Τσιακίρης, ιδρυτής του Μουσείου ανέφερε σχετικά: «Το Σουφλί και το μετάξι είναι δύο λέξεις ταυτόσημες. Στις 4 Νοεμβρίου θα γιορτάσουμε τα 15 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, είχαν προγραμματιστεί και δράσεις πιο νωρίς, αλλά λόγω των πυρκαγιών πήγαν πίσω. Όλα τα χρόνια το Μουσείο είναι ένα ενεργό κύτταρο, προβάλλοντας το μετάξι, τους ανθρώπους που δούλεψαν γι’ αυτό. Το μετάξι είναι ένα βιώσιμο προϊόν και έχει μπει μέσα στη μόδα, έχει μπει στις προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς είναι φυσικό προϊόν, είναι υποαλλεργικό και πάνω του δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά, κάτι που το καθιστά φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος