Σούδα: Έτοιμος ο παραολυμπιονίκης Χ. Ταϊγανίδης για τον διάπλου των 250 χλμ

Από το λιμάνι της Σούδας και με προορισμό το λιμάνι της Σητείας θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου το εγχείρημα των 250 km κολύμβησης σε ανοιχτό πέλαγος ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο ίδιος δηλώνει ότι το εγχείρημα δεν γίνεται μόνον για να δοκιμάσει τα όριά του για μια ακόμη φορά αλλά και για να στηρίξει τον θεσμό των σκύλων-οδηγών Ελλάδος ώστε κάθε τυφλός συμπολίτης μας να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο και να μπορέσει να βγει από το σπίτι του.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης είχε διανύσει τη διαδρομή Ρόδο-Σύμη και είχε παρενοχληθεί από τουρκική ακταιωρό, ενώ μετά από αυτό το εγχείρημα αποφάσισε να διασχίσει κολυμπώντας την Κρήτη από το δυτικό ως το ανατολικό άκρο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που – όπως ο ίδιος αναφέρει – «στηρίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, μέσα από τις δράσεις του για μία καλύτερη ζωή.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου.

Διαβάστε επίσης: Από τη Σούδα στη Σητεία: 250 χλμ. κολύμβησης από τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος