Σκόπια: Συνεδρίαση θρίλερ για την πρόταση μομφής κατά Ζάεφ

Στα Σκόπια σε θρίλερ εξελίχθηκε την Πέμπτη (11/11) η συζήτηση στη Βουλή, για την πρόταση μομφής, κατά της κυβέρνησης Ζάεφ. Η συνεδρίαση  της Βουλής ξεκίνησε το μεσημέρι και διεκόπη σχεδόν αμέσως, αφού το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE ζήτησε διάλειμμα μίας ώρας.Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλ. από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής της χώρας, ωστόσο η αντιπολίτευση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν δύναται να εξασφαλίσει τέτοια πλειοψηφία.

Οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού απήχαν από τη συνεδρίαση. Στην αίθουσα της Βουλής βρίσκονταν μόλις 60 βουλευτές (όλοι της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν την πρόταση μομφής), όμως με τον αριθμό αυτό δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία για τη συνεδρίαση του Σώματος.

Από τις τάξεις της αντιπολίτευσης απουσιάζει ο βουλευτής Καστριότ Ρετζέπι, του μικρού αλβανικού κόμματος “BESA”, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση. Υπάρχουν υπόνοιες ακόμη και για απαγωγή του βουλευτή, ωστόσο με μήνυμα του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο ίδιος δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και ασφαλής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος