Σήμερα τα εγκαίνια της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μεγάλη, πολυφωνική, εμπλουτισμένη και με τιμώμενη λογοτεχνία την αμερικανική –για πρώτη φορά στην Ευρώπη- ανοίγει σήμερα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 22 εκδοτικούς οίκους και περισσότερους από 600 Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του βιβλίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 20:00 στην αίθουσα «Άλκη Ζέη» στο Περίπτερο 13, από τη γενική γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η διευθύντρια Ευρωπαίων Εκδοτών Anne Bergman.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικοθεατρική παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εμπνευσμένη από τα Φύλλα Χλόης του Walt Whitman και έργα σύγχρονων ποιητών της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου και μουσική Κώστα Χάνη.

Το ωράριο λειτουργίας είναι: Πέμπτη 15:00 – 21:00 / Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος