Σημείο αναφοράς για την ιστορία το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

Ελεύθερη ήταν σήμερα η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα μας και η ξεναγός, Ελένη Παρασχοπούλου μέσα από την εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, έκανε μια ξενάγηση και μίλησε για το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον είναι ανοιχτό για επίσκεψη και το αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄.

Σήμερα, μάλιστα, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο μουσείο εκμεταλλευόμενος τις καλές καιρικές συνθήκες και την ελεύθερη είσοδο.

«Έρχονται οικογένειες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γκρουπ και είναι αξιοθαύμαστο που άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας κάνουν κουράγιο και ανεβαίνουν επάνω, στο ανάκτορο, παρά την ανηφορική διαδρομή. Στο Μουσείο υπάρχει η συλλογή από το νεκροταφείο της πόλης, έχουμε ευρήματα από τους τύμβους των πολεμιστών, εντυπωσιακά όπλα, το άγαλμα της Ευρυδίκης, μια ταφή εντυπωσιακή, ένα στέμμα, όπως το στέμμα του Φιλίππου και σε ένα ανοιχτό χώρο υπάρχει ανάταξη του δεύτερου ορόφου του ανακτόρου», όπως ανέφερε η κα. Παρασχοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος