Σημαντική καθυστέρηση η επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον 6ου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Νέο διαγωνισμό για την επέκταση του 6ου Προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκηρύσσει η ΟΛΘ ΑΕ, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του 2019, γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική καθυστέρηση ενός μεγάλου έργου υποδομής για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αρνητικό πρόσημο και δημιουργεί σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου υποδομής για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της λιμενικής υποδομής του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της πόλης. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στα τέλη του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2022 είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΘ: «Η εν λόγω απόφαση για την υλοποίηση του Έργου λήφθηκε λόγω των νέων απαιτήσεων που προέκυψαν από τη νομοθετική μεταβολή του τρόπου αδειοδότησης, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστοι όροι για την Εταιρεία.», ενώ σήμερα, ο οργανισμός ΟΛΘ ΑΕ προχωρά στη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τις ενδιαφερόμενες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις για συμμετοχή στο 1ο Στάδιο «Προεπιλογή του Διαγωνισμού».

Η εκ νέου διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, που αποτελεί σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, σημαντικό οικονομικό φορέα.

Πληγή για όλη την πόλη αποτελεί η καθυστέρηση της προβλήτας σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι μιλούν και για την έλλειψη σύνδεσης του λιμανιού με νησιωτικούς προορισμούς.

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως πρόκυπτε από τον προσωρινό ανάδοχο το 2022 ήταν 150 εκατ. ευρώ.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος