Σιγή θανάτου στο ΑΠΘ που θρηνεί την απώλεια των παιδιών του στη σιδηροδρομική τραγωδία

Το ΑΠΘ θρηνεί για τις απώλειες φοιτητών του και μιας καθηγήτριας, θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σήμερα το πανεπιστήμιο είναι άδειο, καθώς, τα περισσότερα παιδιά θα συνοδεύσουν στο τελευταίο αντίο τους συμφοιτητές τους. 

Το Αριστοτέλειο ζει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, καθώς βιώνει έναν βουβό πόνο για τον άδικο χαμό 12 φοιτητών του, 12 νέων παιδιών που φοιτούσαν σε διάφορες σχολές του ιδρύματος, Αρχιτεκτονική, Νομική, Γεωπονική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και το Παιδαγωγικό και που στην άνοιξη της ζωής τους χάθηκαν σε μία στιγμή. Παράλληλα, 26 φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

Το ΑΠΘ αποφάσισε την ανέγερση ενός μνημείου σε κεντρικό σημείο στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν, ενώ η Νομική αιτήθηκε υποτροφία στη μνήμη του Κύπριου φοιτητή της, Κυπριανό Παπαϊωάννου. Ακόμη, προσφέρει ψυχολογική και νομική υποστήριξη στους γονείς των εκλιπόντων.

Συντετριμμένος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής του ιερέα και πατέρα του Κυπριανού, του Κύπριου φοιτητή Νομικής που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, ο οποίος είπε ότι τους συγχωρεί όλους για να μπορέσει η ψυχή του παιδιού του να πετάξει πιο ψηλά. “Ενωμένοι σαν γροθιά, πρέπει να στηρίξουμε ηθικά και πρακτικά τις οικογένειες των παιδιών”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος