Σέρρες: Βιολογική καλλιέργεια λεβάντας

Στην περιοχή της Αμφιπόλεως δεν υπάρχουν μόνο αρχαιολογικοί θησαυροί. Η γη παράγει τον δικό της πλούτο. Η καλλιέργεια της λεβάντας έπειτα από την κρίση που υπέστη λόγω της πανδημίας επανέρχεται δυναμικά.

Σε 120 στρέμματα, δυο αδέλφια με επιστημονική κατάρτιση, καλλιεργούν βιολογική λεβάντα, που έχει πολλαπλές χρήσεις. Πρόκειται για πολυετές φυτό, ανθεκτικό σε καιρικά φαινόμενα, που αποθηκεύεται εύκολα, αναφέρει ο Τάσος Παπαδόπουλος, παραγωγός λεβάντας.

Η λεβάντα ευδοκιμεί σε πετρώδες έδαφος και σε μεγάλο υψόμετρα και σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο πιάνει εύκολα και δεν έχει πρόβλημα με τον καιρό, αλλά παρόλο που καλλιεργούν πολλά στρέμματα, η εμπορική τιμή της είναι πολύ χαμηλή και δεν θα άξιζε αν δεν έκαναν εμπορία και τυποποίηση του προϊόντος Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί παραγωγοί έχουν αρχίσει να ξηλώνουν τα φυτά καθώς όπως λέει οι Βούλγαροι έχουν πλέον το 60% της παγκόσμιας αγοράς αφού έχουν φθηνότερα εργατικά χέρια.

Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος