Σέρρες: Το κέντρο προώθησης του οικοτουρισμού στον Λιθότοπο

Στον Λιθότοπο, σε μικρή απόσταση από το φράγμα της λίμνης, δημιουργήθηκε το κέντρο προώθησης οικοτουρισμού από τον Δήμο Ηράκλειας, που σκοπό έχει να συντονίσει όλες τις προσπάθειες, που καταβάλλονται από ιδιώτες ή από φορείς της περιοχής προκειμένου να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη προώθηση του τουρισμού στη λίμνη Κερκίνη.

Το κέντρο επιδιώκει να δώσει νέα ώθηση στο θέμα της προβολής της περιοχής, αφού μέσω αυτού θα γίνεται οργανωμένα πλέον η συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, οι ενέργειες προώθησης και ανάπτυξης του τουριστικού δυναμικού της περιοχής καθώς και η προσπάθεια εξεύρεσης νέων αγορών για τα τουριστικά πακέτα της περιοχής.

Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο δημοσιογράφος, Λεωνίδας Λαζαρίδης «αν κάποιος αγαπήσει μια φορά την Κερκίνη, θα αγαπήσει πολύ περισσότερο και τον Λιθότοπο. Ξεναγούμε τα παιδιά με οπτικό υλικό, βλέπουν βίντεο για οτιδήποτε σχετικό με τη λίμνη. Πρόσφατα ήρθαν οκτώ ορνιθολόγοι από την Αγγλία. Έχουν έρθει από Ισπανία, από Αυστραλία, πολλά παιδιά με το πρόγραμμα Erasmus και πραγματικά όλοι μένουν έκθαμβοι με το υλικό, που βλέπουν».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος