Σέρρες: Σπείρα Βουλγάρων εξαπατά ηλικιωμένους-Έπεισαν γυναίκα να πετάξει χρυσές λίρες από το μπαλκόνι

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν ενταθεί τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, με επιτήδειους που ζητούν χρήματα. Από τον Έβρο μέχρι και τη Λάρισα, σπείρες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι κάποιο παιδί τους έχει εμπλακεί σε ατύχημα, ζητούν την άμεση καταβολή χρημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάνουν ακόμη και 200 τηλεφωνήματα την ημέρα! Είναι μάλιστα τόσο αδίστακτοι που τελευταία έπεισαν μία γυναίκα στις Σέρρες, να πετάξει χρυσές λίρες Αγγλίας από το μπαλκόνι.

Την προσοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνιστά ο Γιάννης Κούνιος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών. Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη στα σύνορα 37χρονος Βούλγαρος που είχε αποσπάσει με απάτη 17.000 ευρώ στις Σέρρες και διαπιστώθηκε ότι εμπλεκόταν σε αντίστοιχη υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη.

Η μέθοδός τους βασίζεται στη συνεχή απασχόληση του θύματος, καθώς δεν σταματούν τα τηλέφωνα μέχρι να πάρουν τα χρήματα, τόνισε ο κ. Κούνιος, ενώ ανέφερε παράδειγμα στο οποίο οι απατεώνες είχαν το τηλέφωνο ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξημερώσει και να πάει το θύμα στην τράπεζα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος