Σέρρες: Εντυπωσιάζουν τα πέτρινα γεφύρια στο Καρυδοχώρι

Το Καρυδοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό της Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 640μ. και τα γεφύρια του είναι αυτά που ξεχωρίζουν.

Ο Κώστας Νικολαΐδης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καρυδοχωρίου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τα γεφύρια που έχουν αναδειχθεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

«Έχουν αναγνωριστεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουμε καταθέσει αίτημα για συντήρησή τους, καθώς δύο εξ αυτών είσαι σε άσχημη κατάσταση και θέλουμε να προλάβουμε πριν πέσουν.
Το Καρυδοχώρι είναι στα 42χλμ από τις Σέρρες Εναι εύκολη η μετάβαση στο χωριό μας, περνάει κανείς από πολύ όμορφα χωριά. Είχαμε τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα εκδρομείς στα γεφύρια μας, τα οποία είναι του 18ου αιώνα, φτιάχτηκαν από Γιαννιώτες τεχνίτες και στόχος είναι να μην αλλοιωθεί η ομορφιά τους. Μπορεί κανείς να κάνει με τα πόδια τη διαδρομή, υπάρχουν εθελοντές που βοηθούν και καθαρίζουν τα μονοπάτια. Υπάρχει ξεναγός, πάντα πρόθυμος και βοηθάει, αλλιώς ξεναγώ κι εγώ τους πεζοπόρους. Έχουμε πολλά να δει κάποιος, για τα γεφύρια χρειάζεται περίπου δύο ώρες και υπάρχουν και φανταστικά ξωκλήσσια»
, όπως είπε.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος