Σέρρες: Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο «Λαϊλιά»

Ο Λαϊλιάς βρίσκεται ψηλά στην οροσειρά της Bροντούς, στις Σέρρες και σε υψόμετρο 1.600 μέτρων βρίσκεται το γραφικό χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, ανάμεσα σε οξιές και έλατα.

Ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης, ταμίας του ΕΟΣ Σερρών μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το άνοιγμα του χιονοδρομικού που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ και το χιόνι, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και σαλέ.

«Χθες ήταν δύσκολες οι συνθήκες που ανοίξαμε, σήμερα όμως ο καιρός είναι ιδανικός, Η χαρά που έχουμε είναι ότι το χιονοδρομικό είναι στα 24χλμ. από το κέντρο της πόλης των Σερρών. Είναι ένα δασωμένο χιονοδρομικό, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να λειτουργούμε με ασφάλεια, ακόμη και σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες και είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτούν. Αυτή τη στιγμή μάλιστα λειτουργεί ο καινούριος αναβατήρας, που είναι ότι πιο καινούριο υπάρχει σε τεχνολογία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τοποθετήθηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα και χθες λειτούργησε πρώτη μέρα, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 900 άτομα την ώρα. Θα δημιουργήσουμε νέες πίστες και συνθήκες, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, και το καλοκαίρι. Θα είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα και ελπίζω να το ζήσουμε την επόμενη χρονιά. Λειτουργεί μία πίστα, αλλά θα δημιουργήσουμε ακόμη δύο και ελπίζουμε να αναβαθμιστούμε όσο γίνεται. Έχουμε και μια πίστα για αρχάριους».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος