Σε στάδιο αποκατάστασης το ορφανοτροφείο Βόλου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν γλίτωσε ούτε το κτίριο του ορφανοτροφείου Βόλου, που βρίσκεται δίπλα στον Κραυσίδωνα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές τόσο στον υπόγειο χώρο του όσο και στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ψύξης και θέρμανσης.

Το ορφανοτροφείο Βόλου, έχει ανοιχτές πόρτες και η πολιτική είναι τα παιδιά να εντάσσονται στην κοινωνία, να μετέχουν στην καθημερινή ζωή, με την ευχή να βρουν ανάδοχες οικογένειες ώστε να μείνουν όσο γίνεται λιγότερο στο ίδρυμα.

Τα παιδιά, που φιλοξενούνται εκεί, είναι με εισαγγελική παρέμβαση, αφού αφαιρείται η επιμέλεια από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ μπορεί να αναιρεθεί εάν και εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης του οικογενειακού περιβάλλοντος του κάθε παιδιού αποκατασταθεί. Το ίδρυμα έχει μόνιμη εκπαιδευτικό, που φροντίζει καθημερινά για το διάβασμα των παιδιών, καθώς και εθελοντές εκπαιδευτικούς που συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους.

Το ευρύ πλαίσιο εθελοντών και αλληλέγγυων επαγγελματιών εξασφαλίζει στα παιδιά του ορφανοτροφείου όλες εκείνες τις παροχές που έχει και ένα παιδί που βρίσκεται στη δική του οικογένεια.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος