Σε «κλοιό» τρακτέρ και φορτηγών το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στον κλοιό των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων βρίσκεται από το πρωί η Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά της Διεθνούς Εκθέσεως έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους αγρότες και μελισσοκόμοι από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στον Θερμαϊκό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλιευτικών σκαφών.

Περισσότερα από 300 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στη νότια πύλη της ΔΕΘ, από όμορους νομούς τα οποία μπήκαν στην πόλη από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη έως και την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνει η 30η Agrotica.

Αντιπροσωπεία τους αναμένεται να μεταβεί στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ώστε να καταθέσουν ψήφισμα στο γραφείο του πρωθυπουργού με τα αιτήματά τους και για να ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, από το πρωί περισσότερα από 100 φορτηγά μελισσοκόμων ξεκίνησαν από τη Νικήτη Χαλκιδικής και συναντήθηκαν στον κόμβο Νέου Ρυσίου με μελισσοκόμους από Σέρρες και Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στο Λευκό Πύργο, ενώ λίγο νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έπειτα ενώθηκαν με τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της ΧΑΝΘ.

Επίσης αλιείς από τη Νέα Μηχανιώνα, ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες βγήκαν με τα αλιευτικά τους στη θάλασσα του Θερμαϊκού και όπως είπαν σήμερα, κανείς δεν θα εργαστεί και παρέμειναν στη θάλασσα μέχρι και το μεσημέρι έχοντας ίδια αιτήματα με τους αγρότες.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου – Τίμος Φακαλής

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Ψαράδες έφτασαν με μηχανότρατες στην παραλία Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος