Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αλμωπίας

Δρόμοι ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα , σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες. Αυτή είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την Αριδαία, άλλα και τις περισσότερες περιοχές του νομού Πέλλας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 93 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους με πρόχειρα αναχώματα.

Ο κεντρικός δρόμος στην Αριδαία έχει πλημμυρήσει. καταστηματάρχες για να προστατέψουν τις περιουσίες τους έχουν τοποθετήσει τσουβαλάκια με άμμο στις εισόδους.

Κάτοικοι προσπαθούν με σκούπες να ξεβουλώσουν τα φρεάτια έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα τους για να βρουν διέξοδο τα βρόχινα νερά που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια. Άλλοι πολεμούν να βγάλουν τις λάσπες και τα νερά από τα καταστήματα τους με αρκετό από το εμπόρευμα να έχει υποστεί ζημιές από το νερό.

Η βροχή που ξεκίνησε χθες το πρωί και συνοδευόταν από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μετέτρεψε την Αριδαία σε Βενετία με δρόμους πλημμυρισμένους αδιάβατους για πεζούς και αυτοκίνητα. Κάποιοι πιο θαρραλέοι βουτηγμένοι μέχρι το γόνατο στα νερά προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια για να βρουν δίοδο τα νερά.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 93 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ επενέβη σε 26 από αυτές. Κάτοικος που είχε πάει σε αγρόκτημα εγκλωβίστηκε με το οχημά του στα νερά που είχαν φτάσει έως το τιμόνι και διασώθηκε με επέμβαση του Δημάρχου της Αριδαίας και προέδρου τοπικής κοινότητας.

Σε λίμνη μετατράπηκε και το γήπεδο του Αλμωπού Αριδαίας ενώ το νερό πλημμύρισε τα γραφεία άλλα και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Πολλά στρέμματα με δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονται κάτω από το νερό ενώ έχουν καλυφθεί ακόμη και οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτές.

Σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας όπου μια μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση μετατράπηκε σε λίμνη. Από την έντονη βροχόπτωση υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ – ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΩΜΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος