Σε έξαρση η γρίπη στη βόρεια Ελλάδα

Σαρώνουν οι ιώσεις του αναπνευστικού το τελευταίο διάστημα σκορπώντας ανησυχία στους γονείς αφού προσβάλουν κυρίως παιδιά. Ο ΕΟΔΥ έχει δώσει οδηγίες προφύλαξης ωστόσο το πρόβλημα εντείνει το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά της γρίπης φέτος. Η αύξηση των λοιμώξεων ξαναφέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις σε παιδιατρικές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα

Σε οδηγίες του ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας συστήνει στους ασθενείς μέτρα προφύλαξης όπως αποφυγή επαφών με άλλα άτομα, παραμονή στο σπίτι, κάλυψη στόματος και μύτης σε περίπτωση βήχα και συχνό πλύσιμο των χεριών για να σταματήσει η διασπορά.

Το πρόβλημα εντείνεται από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά τις γρίπης. Φέτος σύμφωνα με τους γιατρούς εμβολιάστηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες πολίτες λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Οι ιώσεις χτυπούν κυρίως παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις στις παιδιατρικές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς οι ελλείψεις αυτές ήταν η αιτία που τρία παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα το τελευταίο διάστημα να χρειαστεί να μεταφερθούν σε Αθήνα και Πάτρα για νοσηλεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ – ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος