Σε ένα μήνα συνδέονται με το φυσικό αέριο Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να συνδεθούν.

Ήδη  ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή είναι οι τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες, που έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια. Εκεί επικεντρώνεται το έργο της Δ.Ε.Δ.Α.. και οι  εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Ο ρόλος της εταιρείας διανομής αερίου είναι να φέρει το φυσικό αέριο σε κάθε μεγάλη πόλη στης περιφέρειας, τονίζει ο Μάριος Τσάκας διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Δ.Α. Από εχθές ξεκίνησαν τα μεγάλα έργα επέκτασης και ευτυχώς δεν απαιτούν ειδική αδειοδότηση. Οι δημοπρατήσεις των έργων και η κατασκευή προχωρούν με ρυθμούς express, όπως είπε ο διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Δ.Α.  Μάριος Τσάκας και οι πρώτες οικιακές ή επαγγελματικές συνδέσεις θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα.

Το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών αυτών, παρέχοντας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης στο φυσικό αέριο που θα αποτελέσει το «καύσιμο – γέφυρα» στη διαδικασία μετάβασης της χώρας προς την οικονομία μηδενικού άνθρακα. Στόχος της  Δ.Ε.Δ.Α., σύμφωνα με τον κ. Τσάκα είναι οι συνδέσεις που έχουν σχεδιαστεί από τις 70.000 να φτάσουν τις 100.000 έως το 2023 και σύντομα η χώρα να θωρακιστεί ενεργειακά.

Το 5ετές πλάνο ανάπτυξης της Δ.Ε.Δ.Α., προβλέπει έως το 2025 την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε 34 πόλεις και 7 περιφέρειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος