Οι απότομες αλλαγές του καιρού, έχουν οδηγήσει αρκετές δενδροκαλλιέργειες σε μηδαμινά επίπεδα παραγωγής, με τους καλλιεργητές να διαμαρτύρονται καθώς με την τρέχουσα νομοθεσία, όχι μόνο δεν δικαιούνται αποζημιώσεις, αλλά είναι μάλιστα υποχρεωμένοι να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ.
Ούτε τα έξοδα τους για την φετινή καλλιεργητική περίοδο δεν θα βγάλουν οι δενδροκαλλιεργητές στα χωριά γύρω από την λίμνη Βεγορίτιδα, καθώς κερασιές, μηλιές και αμυγδαλιές λόγω των καιρικών συνθηκών έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Η πλήρης αντίθεση σε ένα κτήμα με δενδροκαλλιέργειες, οι κερασιές δεν έχουν καθόλου καρπούς σε αντίθεση με τα ροδάκινα, που είναι φορτωμένα.
Αντιπροσωπεία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, πρόκειται να συναντηθεί με στελέχη του ΕΛΓΑ Κοζάνης θέτοντας σειρά αιτημάτων και θα διεκδικήσει την επίλυση τους.
Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος