Σαββατοκύριακο στις κοντινές παραλίες για τους Θεσσαλονικείς

Ανάσες δροσιάς με βουτιές σε κοντινές παραλίες, αναζήτησαν πολλοί Θεσσαλονικείς, για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου. Ποταμός, Ηράκλεια και Καλλικράτεια, είναι ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αυθημερόν εξορμήσεις, λόγω της εγγύτητάς τους στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είτε για λόγους οικονομίας, είτε για να αποφύγουν τις πολύωρες καθυστερήσεις με μετακινήσεις στο δρόμο, επιλέγουν τις αυθημερόν εξορμήσεις σε κοντινά θέρετρα.

Κοσμοπλημμύρα σημειώθηκε στον Ποταμό, στην Επανομή, όπου γέμισαν τα beach bar, αλλά και η ελεύθερη παραλία, παρότι ο αέρας σήκωσε κύματα και δυσκόλευε τη ζωή των λουόμενων.

Στο σημείο βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση οργανωμένες παραλίες της Θεσσαλονίκης, με άπλετο χώρο, καθαρά νερά και ψιλή αμμουδιά. Σε άλλα πιο δημοφιλή σημεία της Χαλκιδικής, ωστόσο, δεν λείπουν και οι καταγγελίες για περιπτώσεις αυθαιρεσιών με τις ξαπλώστρες των beach bars να φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει κύμα, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των λουόμενων.

Στη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή, δύο συγκεντρώσεις, σε Ποτίδαια για την Κασσάνδρα και σε Νικήτη για τη Σιθωνία, στο πλαίσιο των δράσεων για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες. Στη Νικήτη, οι συγκεντρωμένοι έκαναν παρέμβαση με συνθήματα σε beach bar.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος