Σάμος: Βραβευμένοι σεφ προτείνουν συνταγές πυθαγόρειας διατροφής

Η Σάμος είναι γενέτειρα του φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα. Ένα νέα βιβλίο που παρουσιάστηκε στο νησί, προωθεί την μοναδικής αξίας Πυθαγόρεια διατροφή που εμφανίστηκε πριν από 2.500 χρόνια, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα, τη βίγκαν διατροφή και τον γαστρονομικό τουρισμό.
Με στόχο το γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της Πυθαγορείου διατροφής με την ανάδειξη των αγροτών διατροφικών προϊόντων της πατρίδας και την παγκόσμια τάση για ποιότητα και όχι ποσότητα δημιουργήθηκε η έκδοση του βιβλίου ”Πυθαγόρειος Διατροφή”.
Η συγγραφέας του βιβλίου δημοσιογράφος, Μαργαρίτα Ικαρίου, εξήγησε το πώς προέκυψε η ιδέα για την πρωτοποριακή έκδοση του βιβλίου “Πυθαγόρειος Διατροφή” η οποία παρουσιάζει έναν τρόπο ζωής πριν από 2.500 χρόνια.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια, Σωτήρης Μαργιωρής, ένας άνθρωπος που έχει ερευνήσει όλα αυτά τα χρόνια τον Πυθαγόρα και την πυθαγόρεια διατροφή, με παρέμβαση του αναφέρθηκε στην φιλοσοφική θεώρηση του μεγάλου φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα για την αξία της διατροφής και τους όρους που τη διέπουν.
Στην έκδοση περιέχονται 24 πρωτότυπες σύγχρονες vegan συνταγές το executive chef και παγκόσμιο κριτή γαστρονομίας, Ευάγγελο Μπιλίμπα, βασισμένες στις αρχές της Πυθαγορείου διατροφής και με έμφαση στην ποιοτική αγροτική παραγωγή της πατρίδας μας. Για την αξία της Πυθαγορείου διατροφής μίλησε και ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Παναγιώτης Βαραγιάννης.
Στη σημαντική προσπάθεια για την ολοκλήρωση της έκδοσης του συγκεκριμένου βιβλίου αναφέρθηκε ο σεφ Ανδρέας Λαγός ο οποίος πρότεινε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδικό μάθημα στα σχολεία που να σχετίζεται με τη διατροφή του Πυθαγόρα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τάσεις vegan. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα βοηθήσει στην προώθηση της θεωρίας της Πυθαγορείου διατροφής που πριν από 2.500 χρόνια αποτελούσε το πρότυπο για την διατροφή των μαθητών του Πυθαγόρα και αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη της μεσογειακής διατροφής.
Η εκδήλωση για την παρουσίαση της πρωτοποριακής έκδοσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, που εξήρε την προσπάθεια των συντελεστών της έκδοσης “Πυθαγόρειος Διατροφή”, η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Δέσποινα Καιλα, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κολλάρος.

Χ. Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος