Σακίδια εκτάκτου ανάγκης μοιράστηκαν σε μαθητές των Χανίων 

Εφοδιασμένα με ενημερωτικά φυλλάδια και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση μιας καταστροφής, είναι τα σακίδια που μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές των Χανίων.

Η  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Πολιτική Προστασία, αξιοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων, προκειμένου οι περίπου 4.000 μαθητές και οι γονείς τους να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής, καθώς η κλιματική κρίση επιτείνει τα φαινόμενα.

Στον σάκο περιέχονται δυο φυλλάδια με οδηγίες εκτάκτου ανάγκης, το σχέδιο δράσεως της οικογένειας, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη σε μια έκτακτη περίπτωση, να γνωρίζει πως να αντιδράσει, φακός χειροκίνητος, μαγνητάκια με όλα τα νούμερα έκτακτης ανάγκης και μια σφυρίχτρα, αναφέρει ο Μιχάλης Καλογριδάκης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Χανίων.

Σο αντιδήμαρχος είπε επίσης ότι τοποθετούνται πληροφοριακές πινακίδες για το που μπορούν οι κάτοικοι να αναζητήσουν χώρους καταφυγής σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ενώ προχωρά η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου.

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε όλα τα σχολεία, όπου οι έχοντες τις αναγκαίες γνώσεις ενημέρωσαν τα παιδιά και καθ’  επέκταση τους γονείς, καθώς ο καλά ενημερωμένος πολίτης είναι καλύτερα προφυλαγμένος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος